droogijs
Bevroren Koolstofdioxide
Droogijs is bevroren koolstofdioxide (CO2) bij een temperatuur van -78,5 graden Celsius. In tegenstelling tot waterijs, verandert droogijs bij het smelten niet in vloeibare vorm, maar gaat het over van een vaste stof direct naar gasvormige toestand. Droogijs wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie voor het bevriezen en transporteren van voedsel en dranken, evenals in de medische en wetenschappelijke sector voor het koelen van monsters en apparatuur. Ook de levering van droogijs- korrels behoort tot de mogelijkheden bij Cryo Logistics. Deze worden u in isolatiedozen toegestuurd en zijn verkrijgbaar in verschillende korrelgrootten en verpakkingseenheden.
Moleculair Koken
Wist u dat koken met droogijs een link heeft met koken met vloeibare stikstof? Beide worden gebruikt bij moleculair koken om voedsel te transformeren en sensationele gerechten te creëren. Of u nu een chef-kok bent of gewoon thuis van koken houdt, met de apparatuur en ingrediënten van Cryo Logistics kunt u ook genieten van deze revolutionaire manier van koken.